مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص

۲۶ بازديد

مرجع فايلهاي امورزشي | مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص

 براي توضيحات بيشتر و دانلود كليك كنيد

 

 

 

  • مرجع فايلهاي امورزشي | مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص

    مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص


    مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 صدسته: معماري
    بازديد: 3 بار
    فرمت فايل: docx
    حجم فايل: 137 كيلوبايت
    تعداد صفحات فايل: 18

    مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص

    قيمت فايل فقط 3,500 تومان

    خريد

    مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص

    مقدمه:

    آيا تا به حال در جايي گمشده ايد؟ و در يك شهر جديد و يا در مسير جاده اي نشانه اي را از كسي پرسيده ايد؟ قطب نما و قبله نما، دو وسيله‌اي هستند كه از دير باز براي يافتن و تعيين جهت‌هاي اصلي جغرافيايي (شمال، جنوب، شرق و غرب) و جستجوي مكان ها به كار مي رفته‌اند.

    از ابتدا، انسان ها براي كشف سرزمين هاي جديد، مسافرت از شهري به شهر ديگر و يا از كشوري به كشور ديگر نيازمند دانستن جهت‌هاي جغرافيايي بوده اند. با دانستن سمت و سوي جهت‌هاي جغرافيايي و نيز محل آغاز حركت (مبداء) مي‌توان جهت و مسير حركت را به سمت مقصد مورد نظر تنظيم كرد و گم نشد؛ مخصوصاً اگر مسير، در طول بيابان‌ها، جنگل‌ها، درياها و يافتن كسي كه نشاني را بداند، محال باشد و يا شب هنگام حركت كنيم.

    قطب نما، وسيله اي است كه در اين راه كمك بسياري به انسان ها كرده است. وسيله‌ي اصلي به كار رفته در قطب‌نما، آهنربا است. حتماً تا حالا يك آهنربا و يا وسايلي را كه در آن‌ها آهنربا به كار رفته است ديده‌ايد. در غير اين صورت، كافي است سري به يخچال منزل‌تان بزنيد. مي‌بينيد، نوار دورِ درِ يخچال آهنرباست كه باعث چسبيدن و محكم شدن در به بدنه‌ي آن مي‌شود. در طبيعت، بعضي مواد و سنگ‌ها خاصيتي دارند كه باعث جذب مواد آهني و فولادي به آن‌ها مي‌شود.

    اين خاصيت را خاصيت مغناطيسي يا آهنربايي مي‌گويند، به هر جسمي كه اين خاصيت را داشته باشد آهنربا مي‌گويند. آهنرباها مي‌توانند تمامي حجم هاي آهني (مثل سوزن، كليد منزل، ميخ و …) را جذب كنند و يا به آن‌ها بچسبند.

    وقتي دو آهنربا را كنار هم قرار دهيم، اتفاق جالبي مي‌افتد: دو سر آهنرباها از هم دور مي‌شوند و به هم مي‌چسبند و دو سر ديگر وقتي يكي از آن‌ها را را سر و ته كنيم از هم دور مي‌شوند.

    آهنربا‌ها انواع مختلفي دارند: ميله‌اي، نعل اسبي، حلقه‌اي و … .

    هر آهنربا داراي دو سر مختلف است كه داراي خصوصيت‌هاي مختلف و مخالف هم هستند. به آن‌ها قطب‌هاي شمال و جنوب آهنربا مي‌گويند. اولي را با N و دومي را با S (حروف ابتداي كلمه‌هاي انگليسي North به معني شمال و South به معني جنوب) نمايش مي‌دهند. جذب آهنرباها از يك سمت و دفع (رانش) آن‌ها از سمت ديگر، دقيقاً مربوط به اين دو قطب است. قطب‌هاي هم‌نام (مثلاً دوقطب N و N و يا دو قطب S و S از دو آهنرباي مختلف) همديگر را دفع مي‌كنند، ولي دو قطب غير همنام مثل S از يك آهنربا و N از آهنرباي ديگر همديگر را جذب مي‌كنند. به طور ساده‌تر، اگر يك آهنربايِ ميله‌اي را از سمت قطب N به نزديك قطب S يك آهنرباي ميله‌اي ديگر ببريم، به يكديگر مي‌چسبند، ولي اگر آهنرباي اول را از سمت قطب S آن به قطب S آهنرباي دوم ببريم، از هم دور مي‌شوند. اما موضوع اصلي و جالب آنست كه بدانيد خودِ كرة زمين هم آهنرباي عظيمي است كه دقيقاَ خاصيتي مشابه همين آهنرباهاي كوچك را دارد. كره‌ي زمين به دليل وجود مواد مذاب مغناطيسي (از جنس اكسيد آهن) در هسته‌ي مركزي آن، داراي خاصيت مغناطيسي است.

    ● قطب‌نما:

    در زمان‌هاي قديم انسان‌ها متوجه شدند كه بعضي از سنگ‌ها (كه بعداً به آنها سنگ‌هاي مغناطيسي گفتند) وقتي از يك نخ آويزان مي‌شوند، در يك راستاي مشخص قرار مي‌گيرند. اين نكته، سرآغاز كشف قطب‌نما شد، چون مي‌ديدند، راستايي كه آن سنگ مي‌ايستد، در راستاي شمال و جنوب جغرافيايي است. از آن به بعد از اين روش، يعني آويزان كردن سنگ‌هاي مغناطيسي (كه بعداً اين سنگ‌ها را بصورت كوچكتر و ميله‌اي در آوردند) براي يافتن جهت شمال و جنوب استفاده ‌شد.

    همانطور كه گفتيم، كره‌ي زمين يك آهنرباي بزرگ است كه داراي دو قطب شمال و جنوب است. محل قرار گرفتن قطب شمال مغناطيسي در قطب جنوب زمين و محل قرار گرفتن قطب جنوب مغناطيسي در قطب شمال زمين (از نظر جغرافيايي) است. سنگ آهنربا اگرچه در ابعاد كوچكتري نسبت به كره‌ي زمين است اما مثل آن، آهنرباست. اين آهنرباها يكديگر را جذب و دفع مي‌كنند.

    طرز كار قطب نما هم بر همين منوال است.

    در اصل قطب نما يك ميلة مغناطيسي (آهنربايي) است كه به شكل يك عقربه در آمده و در داخل يك محفظه‌ي محافظ، از مركزش آويزان است. دور تا دور اين محفظه، داراي عددهايي هست كه هر كدام بخشي از ۳۶۰ درجه‌ي يك دايره‌ي كامل را نشان مي‌دهد. نوع قرار گرفتن عقربه‌ي قطب نما، زاويه‌هاي اصلي و سمت و سوي جهت‌ها در دور تا دور، محل قرار گرفتن قطب نما را نشان مي‌دهد. اين عقربه چون آهنرباست، هميشه در راستاي شمال و جنوب جغرافيايي قرار مي‌گيرد. قطب‌هاي ناهمنام اين عقربه و زمين (كه هر دو از جنس آهنربا هستند) به سمت هم قرار مي‌گيرند ولي چون قطب‌هاي مغناطيسي زمين در دو سمت جنوب و شمال خود بي‌حركت هستند، پس عقربه بعد از ثابت ماندن، دقيقاً در راستاي شمال و جنوب مي‌ايستد و به اين دليل جهت عقربه، جهت شمال جغرافيايي را نشان مي‌دهد.

    اين اصل در همه جاي كره‌ي زمين و در هر لحظه از شبانه روز صادق است. به اين دليل است كه قطب‌نما وسيله‌اي لازم براي تمام افرادي است كه به جهت يابي نياز دارند؛ افرادي مثل دريانوردان، گردشگران و كوهنوردان.

    ● قبله نما :

    ما مسلمان‌ها براي خواندن نمازهاي روزانه‌ي خود، نيازمند يافتن قبله‌ايم. خانه‌ي كعبه، در شهر مكه و در كشور عربستان است به همين دليل مسلمان‌هاي تمام كشورهاي دنيا مي‌بايست جهت قبله را بيابند. روش‌هاي مختلفي براي يافتن اين جهت وجود دارد؛ مثل استفاده از نور آفتاب و قبله نما.

    قبله‌نما مانند همان قطب‌نما است. با اين تفاوت كه به گونه‌اي درجه بندي و تنظيم شده است كه علاوه بر نشان دادن جهت شمال، جهت قبله را هم نشان مي‌دهد. بايد گفت كه يافتن قبله توسط قبله‌نما به سادگيِ يافتن شمال و جنوب جغرافيايي نيست. براي قبله، علاوه بر داشتن يك قبله‌نما

    قيمت فايل فقط 3,500 تومان

    خريد

    برچسب ها : مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص , دانلود مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص , دانلود تحقيق مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص , دانلود تحقيق در مورد مباني جهت يابي و نقشه خواني 19 ص , مباني جهت يابي و نقشه خواني , دانلود مباني جهت يابي و نقشه خواني , دانلود تحقيق مباني جهت يابي و نقشه خواني , دانلود تحقيق در مورد مباني جهت يابي و نقشه خواني

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.